Nederlander veroordeeld wegens drugsuitvoer

De 62-jarige Rudy Ischers had op 24 augustus bijkans vier en een half kilo cocaïne in zijn bagage verborgen. Tot zijn pech werd hij op de luchthaven betrapt en aangehouden. Rechter Maitrie Kuldipsingh achtte uitvoer van 4.393 gram wettig en overtuigend bewezen. Zij legde rekening houdend met Rudy, een straf op van een jaar en vier maanden met daarop een geldboete van SRD 6.000, subsidiair 3 maanden hechtenis.
Advocaat Sonny Chotkan verzocht de rechter om niet mee te gaan met de eis van 1.5 jaar. De verdachte kwam samen met twee minderjarige kinderen, die aan een bepaalde ziekte lijden, met vakantie naar Suriname.  Ischers is al geruime tijd woonachtig in Nederland. Daar was hij een vrije ondernemer. De raadsman verzocht de rechter om rekening te houden met de omstandigheden van de verdachte en hem zo snel mogelijk naar huis te sturen, zodat hij de draad weer kan oppakken. Ischers is een first offender. Hij is reeds eerder gestraft door zijn familie. Straks als hij op vrije voeten is, moet hij verantwoording afleggen aan de kinderen.
De rechter las uit het dossier dat de verdachte in financiële nood verkeerde. Hij is voorbij gegaan aan de gevolgen van cokegebruik en hij heeft zelf het risico genomen om het verboden spul te smokkelen om zodoende zijn problemen op te lossen. De rechter achtte de straf van 16 maanden passend en geboden.  Ischers blijft aangehouden totdat hij zijn volledige straf heeft uitgezeten.
Saskia Bandhan

Geef een reactie

error: Kopiëren mag niet!