Politie kon drukte Naf Su niet aan

De politie kon de mensenmassa van bijkans 20.000 personen tijdens het evenement Naf Su zondagochtend  in het Flamboyant Park niet aan. Daarom werd besloten om het evenement kwart voor één te sluiten. Aanvankelijk lag het in de bedoeling om tot twee uur in de ochtend door te gaan. ‘De politie vond het niet verantwoord om door te gaan, zij weten waarvoor het goed is. We hebben alle respect daarvoor getoond’, vertelt de voorzitter van de Vereniging van Showorganisatoren (VSO), Sammy Doerga, aan Dagblad Suriname. Samen met de Vereniging van Radio- en Televisiebedrijven in Suriname (VRTS) is dit evenement op touw gezet.
‘Het betrof een protestmanifestatie tegen de organisatie Sasur en de handelingen die zij pleegt’, legt Doerga uit. Deze kwestie ligt momenteel op het bord van president Desi Bouterse. In eerste instantie had hij een week de ruimte gevraagd om met een besluit te komen. Echter, na het verstrijken van deze week was nog een week ruimte gevraagd. Die is vrijdag verstreken. ‘We zijn ervan overtuigd dat de president de juiste beslissing zal nemen’, aldus Doerga. Intussen hebben de entertainmentwereld en de verschillende groeperingen in de samenleving duidelijk aangegeven dat er slechts één oplossing is, namelijk intrekking van de beschikking van Sasur.
Middels de geweldige opkomst in het Flamboyant Park ondanks de stromende regen is volgens de showorganisator een duidelijk signaal gegeven aan het adres van Sasur dat zij niet gewenst is. ‘Ze hebben geen draagvlak. Sasur is slechts een privé-instelling. Het is duidelijk aangegeven dat de entertainmentwereld niet gebaat is bij het voortbestaan van Sasur.’ De eenheid en de saamhorigheid die zaterdag zijn gedemonstreerd, worden door hem bestempeld als overweldigend. ‘Dan is dit niet de echte film. Het is maar een trailer, de echte film komt nog.’ Echter, gepeinsd wordt waar deze georganiseerd moet worden gelet op de opkomst van duizenden burgers. ‘Nu hebben we gezien, het Onafhankelijkheidsplein zou veels te klein zijn.’
Hoewel Doerga het jammer vindt dat bepaalde groepen niet konden optreden vanwege de eerder sluiting, zegt hij respect te hebben voor het besluit van de politie. ‘Ja, zij weten waarvoor het goed is, alhoewel wij geen gelegenheid hebben gekregen om het goed opgekomen publiek dat zich zo waardig en netjes gedragen heeft, te bedanken. We hadden ook een spectaculaire afsluiting voor hen.’ Op de avond hebben zich geen calamiteiten voorgedaan. Alles is volgens schema verlopen. Vanaf zaterdagmiddag 12 uur tot 2 uur werd de sfeer opgefleurd middels een dj. Na 2 uur ‘s middags volgden de culturele optredens, zang, dans, toneel en optredens van diverse artiesten en muziekformaties. Deze duurden voort tot zondagochtend kwart voor een.
Asha Bhagwat 

Geef een reactie

error: Kopiëren mag niet!