Inter Moengo Tapoe komt terug na 2-0-achterstand Robinhood blijft hoog vliegen

In de SVB-hoofdklasse hebben de ploegen van Robinhood en Inter Moengo Tapoe een kleine afstand genomen van de rest, na de resultaten van het afgelopen weekend. Inter Moengo Tapoe leek zaterdag af te stevenen op haar eerste verlies dit seizoen, toen ze met 2-0 achterstonden tegen Transvaal. Maar na 90 minuten voetbal won ze met 3-2. Claudio Pinas scoorde de matchwinner in blessuretijd. Bij Robinhood lopen zaken heel soepel. De ploeg blijft heel hoog vliegen met haar ongeslagen status, nu ook na de 7de speelronde. Van WBC werd vrijdagavond met 2-1 gewonnen.
Zaterdagavond leek Transvaal door goals van Guillermo Faerber (42ste minuut) en Sean Cooper (43ste minuut) uit te lopen naar een overwinning tegen de landskampioen. Maar lang konden ze van deze voorsprong niet genieten, want Amaktie Maasie reduceerde de achterstand van de Moengonezen naar 2-1. In de 80ste minuut nam Claudio Pinas de show over door de gelijkmaker te scoren (2-2). In blessuretijd bezorgde hij Inter de overwinning en de aansluiting op koploper Robinhood.
De rood-groene formatie weet niet wat verliezen of gelijkspelen is. In haar 7de partij dit seizoen stond WBC tegenover ze. De eerste helft bleef 0-0, ondanks kansen aan beide zijden. Na 8 minuten spelen in de tweede helft was het Cleon Wondel, die Robinhood op 1-0 bracht middels een verrassend schot. In de 65ste minuut scoorde competitietopscorer Romeo Jomena de 2-0 voor Robinhood. Het was Jomena’s 9de doelpunt dit seizoen in 7 wedstrijden. Pas laat in de wedstrijd scoorde de ingevallen Clifton Sandvliet de 2-1 voor WBC, wat ook de eindstand werd.
Excelsior heeft ook de smaak te pakken in de Hoofdklasse. Na vorige week WBC aan de kant gezet te hebben, hebben ze vrijdagavond Leo Victor met 5-1 verslagen door doelpunten van Jermain Pinas, Wensley Christoph, Romeo Ceder en Gregory Righters (2x).

Geef een reactie

error: Kopiëren mag niet!