Vrouw bewusteloos neergevallen

Gistermiddag omstreeks half twee is een vrouwspersoon bewusteloos neergevallen in de stromende regen. Dit voltrok zich voor een kopieercenter aan de Henck Arronstraat. De politie werd ingeschakeld. Per ontboden ambulance is de mevrouw afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp. Opmerkelijk is dat de afgelopen weken tal van personen het bewustzijn hebben verloren toen zij zich op straat bevonden. Ze moesten allemaal per ontboden ambulance afgevoerd worden naar de Spoedeisende Hulp voor verdere behandeling.
Dagblad Suriname sprak hierover met politie-inspecteur Dropati Ramkhelawan van de Voorlichtingsdienst van het Korps Politie Suriname. Zij geeft aan dat in dergelijke gevallen de hulpdiensten van de politie worden ingeschakeld. Die vragen vervolgens naar een ambulance voor het afvoeren van de patiënt naar de Spoedeisende Hulp. Een stijging van het aantal personen dat op straat flauwvalt, wil de politiefunctionaris niet beamen. Dit moet blijken uit gegevens van de SEH zelf.
De familie van de patiënt wordt voor zover mogelijk direct door de politie op de hoogte gebracht van het gebeurde. In overige gevallen is het de SEH die contact opneemt met de familie. Het is normaal dat in gevallen waar een persoon het bewustzijn heeft verloren op straat, deze per ontboden ambulance wordt afgevoerd en niet per eigen gelegenheid ernaar toe rijdt. Aan het laatste zijn namelijk tal van risicofactoren verbonden. Ook is een ambulance uitgerust met medische apparatuur voor het adequaat behandelen van de patiënt, los van de aanwezigheid van verplegend personeel. ‘De patiënt is dan onder begeleiding en krijgt meteen medische hulp.’
In het verleden hebben zich ook gevallen voorgedaan waarbij personen zich onwel voelden op straat en korte tijd later de geest gaven.
Asha Bhagwat 

Geef een reactie

error: Kopiëren mag niet!