Bewoners dienstwoning RO bedreigd met ontruiming

Personen die de dienstwoningen van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) te Commewijne bewonen, zijn radeloos. Zij zijn onlangs geconfronteerd met een brief van districtscommissaris Ingrid Karta-Bink. Daarin vraagt de dc de bewoners om de dienstwoningen te ontruimen. De desbetreffende bewoners weten niet waar naar toe te gaan.
Het districtsraadslid Edwien Irion van Commewijne zegt dat het niet slechts om één persoon gaat, maar om meerdere gezinnen die woonachtig zijn in de dienstwoningen. Deze mensen wonen al langer dan 20 tot 25 jaren in de huizen en moeten nu plotseling eruit. Het gaat in deze niet om ambtenaren die nog werkzaam zijn bij het ministerie van RO, maar om gepensioneerden en kinderen van de ex-ambtenaren die al een generatie tot twee in de huizen wonen. In het schrijven geeft de dc aan dat de huizen spoedig vrijgemaakt moeten worden, omdat er een politiepost gebouwd zal worden op het terrein waar de huizen thans staan.
Het dr-lid zegt de zaak niet zo te zullen laten. Het gaat om het belang van een aantal mensen. Hij is bezig om na te gaan hoe deze mensen uit deze nood geholpen kunnen worden.

Geef een reactie

error: Kopiëren mag niet!