Bond Huize Ashiana blijft in actie

Paramaribo-De bond bij Huize Ashiana blijft in actie. Dit besluit is gistermorgen genomen op een rumoerige algemene ledenvergadering in het gebouw van ‘de Moederbond’. Tijdens de ledenvergadering is besloten enkele diensten dispensatie te verlenen. De keuken en de poli blijven functioneren.
Bondsvoorzitter Murwin Leeflang zegt dat zij vandaag weer vergaderen. De medewerkers van het tehuis zijn niet te spreken over minister Alice Amafo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en waarnemend directeur Glaines Mawie van Huize Ashiana.
 
De ledenvergadering vindt dat de financiële situatie van de medewerkers moet worden verbeterd. Ook diverse toelagen moeten worden aangepast. De leden willen eerst geld zien voor ze het werk oppakken. Het vertrouwen in Mawie was in december op een ledenvergadering al opgezegd. Dit standpunt blijft gehandhaafd.
Op de bijeenkomst is flink kritiek geleverd op de werkwijze van de minister en de directie. Leeflang deelde mee dat het bestuur gisteren een onderhoud had met de vaste commissie van De Nationale Assemblee voor Sociale Zaken.

Geef een reactie

error: Kopiëren mag niet!