Amzad Abdoel: “Deze regering voert een prudent financieel beleid”

‘En aan het eind is er een verhoging van de welvaart van de totale bevolking gerealiseerd. Dat zal het resultaat zijn van het tactvol en verstandig financieel -budgettair en monetair beleid van deze regering.’ DNA-lid Amzad Abdoel haalt vijf redenen aan waarom hij het financieel beleid van de regering prima vindt.
Volgens het lid is de regering nu nog beter in staat om haar schulden te betalen. ‘Ons schuldpositie is verbeterd en dit ondanks wij nu niet meer beschikken over de riante maar gevloekte ontwikkelingshulp’, zegt Abdoel. Hij maakt zich daarom ook zorgen over oppositionele geluiden die de samenleving wijsmaken dat er miljarden Amerikaanse dollars worden geleend, die als een vloek op de komende generaties zullen rusten. Hij vraagt zich af of deze regering de Wet op de Staatschuld heeft geschonden.
De tweede reden is dat de regering een positief saldo heeft. Dit betekent dat er tot juni 2011 in geld uitgedrukt meer is geëxporteerd dan geïmporteerd. Abdoel geeft echter toe dat dit resultaat het gevolg is van de eenzijdige mijnbouwexporten. Hij pleit daarom ook voor het exporteren van meerdere producten.
De monetaire reserve is ook toegenomen. De reserve steeg van US$ 735, 8 miljoen in 2010 binnen een jaar naar US$ 813, 1 miljoen. ‘De bewering dat deze regering de opgebouwde reserve zou verkwisten en vernietigen, wordt duidelijk gelogenstraft door deze cijfers.’ Een vierde belangrijke ontwikkeling volgens het lid is dat er voldoende valuta op de markt is te vinden. De tijden van speculatie en het ‘zoeken met een flashlight’ naar dollars is voorbij.
‘Het is meer dan duidelijk dat er een prudent beleid wordt gevoerd. We weten dat er sprake was van inflatie. Wanneer zulke ingrijpende maatregelen worden getroffen dan is dat te verwachten. Het feit dat Suriname een kleine open  economie heeft, speelt ook parten. Wij weten allemaal dat de importprijzen een belangrijke rol spelen bij inflatie in dit land.’ Abdoel hoopt dat het inflatiecijfer voor dit jaar niet hoger dan 8% wordt. Een cijfer dichtbij de internationale standaarden.

Geef een reactie

error: Kopiëren mag niet!