Zware eisen in 25 kilo drugszaak

Het Openbaar Ministerie, vertegenwoordigd door Cynthia Klein, achtte tegen Royan G. en Carlos H. deelneming aan een criminele organisatie, uitvoer/ invoer van drugs en money laundering bewezen.  Zij eiste tegen elk een straf van 9 jaar met aftrek, een boete van SRD 10.000 subsidiair 12 maanden hechtenis. Zij hebben 25.385 gram cocaïne ingevoerd/ uitgevoerd. De derde verdachte, Mario G., hoorde een straf van 12 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk met aftrek en een boete van SRD 1000, te vervangen door een maand hechtenis, tegen zich eisen.  Hij heeft zich ook nog schuldig gemaakt aan een strafbaar feit. Voor de vierde verdachte, John S., werd vrijspraak gerekwireerd. Zulks omdat  geen van de aan hem ten laste gelegde feiten bewezen werden. Op 15 februari zullen de raadslieden pleiten voor hun cliënten. De twee hoofdverdachten blijven aangehouden.
Saskia Bandhan  

Geef een reactie

error: Kopiëren mag niet!