Defensie heeft Wet Dienstplicht af

Het ministerie van Defensie heeft de Wet Dienstplicht zo goed als af. Het departement kreeg twee weken terug de wet, voorzien van commentaar, terug van het ministerie van Justitie en Politie (Juspol). Het wetsproduct is volgens defensieminister Lamure Latour, ready om naar de Staatsraad gestuurd te worden. ‘Ik verwacht dit jaar dat de Wet Dienstplicht zal worden aangenomen’, zegt Latour.
De wet moet uiteindelijk De Nationale Assemblee (DNA) bereiken.  Daar wacht het lid  Ronald Venetiaan, die van meet af geen goed woord heeft over dit plan. De parlementariër vindt het ondoordacht om ‘ontspoorde’ jongeren in het leger op te nemen en met wapens leren omgaan. Hij vraagt zich af hoe de toekomst eruit zal zien als deze groep wapens weet te hanteren.
Een ander kritisch punt van Venetiaan is dat het leger via haar normale oproepen voldoende manschappen binnenkrijgt. De drang om de dienstplicht in te voeren, ziet het lid niet zitten.

Geef een reactie

error: Kopiëren mag niet!