OW start eind 2012 met bouw nieuw pand

Het ministerie van Openbare Werken maakt tegen eind van dit jaar een aanvang met de bouw van haar nieuw pand. Het nieuwe gebouw, dat volledig aan alle internationale standaarden zal voldoen, komt pal achter het huidig gebouw aan de Mr. Jagernath Lachmonstraat te staan. Deze mededeling deed minister Ramon Abraham op 29 december 2011 rond 5 voor 12 tijdens zijn oude jaarstoespraak tegenover het personeel.
De minister gaf het personeel aan dat het ontwerp reeds klaar ligt, maar weigerde informatie te verstrekken van wie het ontwerp afkomstig is. Louis Vismale van 1 voor twaalf zegt meerdere malen getracht te hebben om vanuit het ministerie aan deze informatie te komen, echter zonder succes. Na goed speurwerk is het Vismale gelukt achter deze informatie te komen. Het ontwerp behelst een twintower-achtig model dat volledig van de hand van Architect Ulrich Bab, geassisteerd door Madelon Sarkoen van de NV Architecten en Ingenieursbureau Ulrich Bab, komt .
Het op te zetten pand wordt de eerste twintower in Suriname. 1voor 12 heeft tevergeefs getracht een reactie los te krijgen van architect Bab. Hij was niet bereikbaar voor commentaar. Wel is verder op de site te halen dat het architectenbureau een projectopdracht van OW heeft gekregen tot het ontwerp van een nieuw pand, welke in totaal  3 maanden in beslag heeft genomen. Naast de werkopdracht is er een Term of Reference (TOR) opgesteld en ondertekend, waarna er een programma van eisen door de opdrachtgever aan de architect is overhandigd. Het zijn allemaal ingenieurs die aan dit project gewerkt hebben, vertelt een zeer betrouwbare bron. In deze groep hebben zitting Loyd Kotsebeu als directeur Bouwtechnische en Civieltechnische Werken van OW die nu fungeert als algemeen directeur  op het departement, verder ing. Nafisa Oehlers die het werk van de architect controleert,  ing. Sewgobind en ir Mungra.
Het nieuw departement van OW zal verder voorzien zijn van een park en ondergrondse parkeerruimte. Er is volgens de bron niets aan een toeval overgelaten. Van de Luchtvaartdienst  is er ook als toestemming verkregen voor de bouw van het nieuwe pand. Je moet bij het neerzetten van dit soort gebouwen rekening houden met de vliegveiligheid. De laatste hand wordt nu gelegd aan de technische oplevering. NV Architecten en Ingenieursbureau Ulrich Bab tekent op haar site verder op dat zij de opdracht conform heeft voltooid. Vermeldenswaard is dat dit bureau zowel lokaal als internationaal reeds meer dan 1350 gebouwen wereldwijd heeft neergezet. In ons land heeft het bureau alle kluizen van de Centrale Bank op haar naam staan. De renovatie van vier gebouwen van de moederbank, de ministeries van HI en Biza zijn ook enkele van de werken. Naast ons land heeft NV Architecten en Ingenieursbureau Ulrich Bab ook werken in Nederland, Curaçao, Trinidad en Lesoto Afrika afgeleverd. Het Bureau van Ulrich Bab draagt thans de verantwoordelijkheid van de bouw van ongeveer 1000 welzijnswoningen op het Hanna’s Lustproject.

Geef een reactie

error: Kopiëren mag niet!