Diamanten huwelijk voor echtpaar Sewradj

De 79-jarige Parmessar ‘Chot” Sewradj en de 76-jarige Isserdei Hermien Sewradj – Jankie vierden gisteren hun 60-jarig huwelijk in kleine familiekring. Het diamanten echtpaar woont te Welgedacht B. Het huwelijk tussen Parmessar en Isserdei werd 60 jaar geleden geregeld door vader Sewradj. Volgens het jubilerend echtpaar heeft hun huwelijk, zoals elk ander huwelijk, goede en slechte momenten gekend, maar terugblikkend zijn zij toch gelukkig met elkaar.
Parmessar Sewradj heeft in zijn jonge jaren gevoetbald voor Jai Gandhi. Vanwege zijn aanvallende technieken op het veld kreeg hij gauw de bijnaam ‘Tigri.’ Sewradj heeft op verschillende plaatsen gewerkt om voor zijn gezin te zorgen. Hij heeft gewerkt als kleermaker, als timmerman en ook in een bakkerij en bij theater Sabitri.  Daarna kocht hij een bus en heeft bijkans 20 jaren, tot zijn pensioengerechtigde leeftijd, gereden op de route Paramaribo – Lelydorp (PL). Een van zijn zonen is thans in zijn voetsporen getreden.
Isserdei Hermien Sewradj – Jankie had de zorg over het huishouden, haar man en hun vier kinderen, twee zonen en twee dochters. Een zoon en een dochter wonen in Nederland. De kinderen zijn allen getrouwd en zijn Parmessar en Isserdei de trotse grootouders van elf kleinkinderen en vier achterkleinkinderen. Daarnaast heeft Isserdei samen met haar man aan landbouw gedaan. Zij plantten padie.
Qua gezondheid gaat het goed met het jubilerend echtpaar. Om gezond te blijven, doet het echtpaar nog aan tuinbouw.
Widjai Ganesh

Geef een reactie

error: Kopiëren mag niet!