Prijsstijgingen doen armoede toenemen

Vakbondsleider Murwin Leeflang vindt het jammer dat minister Raymond Sapoen van Handel en Industrie (HI) oppervlakkig is gebleven in zijn uitleg over de gestegen prijzen van levensmiddelen en andere goederen. Een kwestie waarover de Vakbeweging steeds bij iedere onderhandeling op wijst. Ook al praat de minister over een lichte stijging het is en blijft een stijging die ook van invloed is op het koopgedrag van de samenleving. In feite bevestigt de HI minister met zijn opmerking het geklaag van de samenleving over de gestegen prijzen van goederen. Ook de recente cijfers van het statistiek bureau staven de gestegen kosten van levensonderhoud.
Volgens Leeflang heeft de regering de plicht de werkende klas door te geven welke maatregelen zij zal treffen om de sterk gestegen prijzen toch onder controle te krijgen. De vakbondsleider vindt het ook onacceptabel dat er enorme prijsverschillen zijn voor een goed of product in winkels. Hij vraagt zich af wat de Consumentenbond hiertegen doet. Leeflang ergert zich ook eraan dat de werkende klasse er steeds bekaaid van af komt als ze loonsverhoging krijgt. De trend van de handel is om de prijzen steeds op te schroeven als er een loonaanpassing plaatsvindt. De vakbondsleider hamert op de maatregelen die de regering moeten doorvoeren om de bevolking te helpen. “Als dat niet gebeurt, zal de armoede nog meer toenemen,” zegt Leeflang. De regering hoeft volgens Leeflang het wiel niet opnieuw uit te vinden. “De vorige regering had toen wat maatregelen getroffen zoals, invoerrechten die verlaagd was op een aantal producten, voorts zijn toen afspraken gemaakt met importeurs en winkeliers om hun winstmarges op bepaalde producten te verlagen, daarnaast werden door de Economische Controle dienst, acties uitgevoerd om erop toe te zien dat winkeliers geen misbruik zouden maken van de zogenaamde wereldwijde stijging van voedselprijzen.”
De vakbondsleider zegt dat de vorige regering voor bepaalde produkten, zoals cement zelfs toestemming heeft gevraagd en verkregen van de CARICOM om goedkoper cement te importeren.

error: Kopiëren mag niet!