Uitslaande woningbrand legt woning in as

Een laagbouwwoning aan de Mangreweg te Dijkveld is in de nacht van dinsdag op woensdag 21 januari geheel in de as gelegd. Brandweervoorlichter Olton Pinas geeft aan dat de brandweer omstreeks 01.37 uur de melding binnenkreeg. Ter plaatse trof men een uitslaande brand aan. Het betrof een stenen woning met een oppervlakte van 8 bij 20 m. ‘Het huis werd bewoond door vijf personen’, zegt Pinas. Ten tijde van de brand sliepen de bewoners. Op een gegeven moment hoorde de heer des huizes geknetter van vlammen. Toen hij zich naar buiten begaf, merkte hij dat een groot deel van het huis in brand stond. Hij wekte de overige inwoners waarna men uit het huis rende.
De bewoners hebben slechts een televisie en twee voertuigen kunnen redden. De rest is in de vlammenzee verloren gegaan. Volgens de eigenaar is de woning wel tegen brand verzekerd. De oorzaak van de brand is vooralsnog niet bekend. Wat men wel wist te vertellen, is dat de brand in de keuken begon.
Een belendend pand heeft als gevolg van de vlammen schade opgelopen. Van dat pand zijn een bed, enkele kledingstukken en een matras in brand gevlogen. Het is niet bekend of dit belendende pand tegen brand is verzekerd. De brandweer heeft 2 gascilinders, elk van 28 lb, uit het brandende huis verwijderd. Het onderzoek duurt voort.

Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!