Groothandelaar aangehouden voor vrijheidsberoving, diefstal en mishandeling

De groothandelaar B., eigenaar van een bedrijf gevestigd te Munder, is donderdag in verzekering gesteld op verdenking van zware misdrijven. Hem worden ten laste gelegd vrijheidsberoving, diefstal en zware mishandeling. De verdachte heeft tezamen en in verenging met een vrouwelijke medewerker een man, met wie B. een deal had over een lading, flink afgetakeld. Alsof dat niet genoeg was heeft de verdachte de zieke moeder van de aangever geduwd die recentelijk een hartoperatie heeft ondergaan.
Uit het onderzoek blijkt dat B. een afspraak had over drie containers goederen die de aangever voor hem moest laten halen. De twee containers zijn tijdig aangeleverd, echter bleek er een probleem te zijn tijdens de laatste bezending. Vanwege omstandigheden was die bezending vertraagd. De aangever werd op een gegeven moment uitgenodigd op kantoor van de handelaar B. Tijdens de onderhandelingen heeft de vrouwelijke medewerker P., de aangever een klap toegebracht. Zaken liepen toen uit de hand. De aangever had een tussenpersoon en zijn moeder meegenomen naar het kantoor. Op een gegeven moment hoorde de moeder lawaai in de kantoorruimte. Zij begaf zich naar die ruimte en werd toen door B. keihard geduwd waardoor de zieke vrouw kwam te vallen. De vrouwelijke medewerker pakte op een gegeven moment de telefoon van de tussenpersoon af en smeet het vervolgens op de grond. Deze telefoon ging toen stuk. De ondernemer B. deed de deur op slot en begon samen met de vrouwelijke medewerker de aangever te mishandelen. Het slachtoffer deed later samen met zijn moeder aangifte bij de politie.
De politie van Munder heeft beide verdachten opgeroepen. Geen van hen gaf gevolg aan de oproep, waarna de politie donderdag de ondernemer liet ‘ophalen’. Na voorgeleiding werd B. in verzekering gesteld. De vrouwelijke medewerker is voortvluchtig. Men werkt aan haar opsporing. Dagblad Suriname maakte contact met de politie van Munder. Inspecteur Sjaam Debi-Tewarie bevestigt de inverzekeringstelling van de handelaar. De verdachte heeft advocaat Irvin Kanhai in de arm genomen om zijn belangen te behartigen. Aan de aanhouding van P. wordt gewerkt.

error: Kopiëren mag niet!