Bond brandweer richt wederom schrijven aan president

De Brandweerbond heeft gisteren wederom een schrijven gericht aan president Desi Bouterse om een oplossing te vinden voor de acties van de brandweer. Bondsvoorzitter John Seedorf zegt dit weer te hebben gedaan omdat zij tot nu toe niets concreets van de autoriteiten hebben vernomen. De acties gaan onverkort door. Volgens Seedorf wordt nog steeds alleen voor woningbranden uitgerukt. De afgelopen dagen zijn er zeker drie meldingen van woningbranden geweest, waarvoor de brandweer is uitgerukt. Vandaag wordt weer een algemene ledenvergadering belegd. Dan zal het besluit genomen worden hoe er verder gehandeld zal worden.
Seedorf merkt op dat de bond een gesprek had met minister Martin Misiedjan van Justitie en Politie. Dit onderhoud ging over de algemene veiligheid binnen Suriname. Zo heeft de brandweer zijn medewerking verleend bij de manifestatie op het Onafhankelijkheidsplein vrijdag. Seedorf zegt dat er met de bewindsman helemaal niet gesproken is over de problemen van de brandweer, terwijl de bond in actie is.
Seedorf vertelt dat er in juli 2011 een overeenkomst was bereikt met Binnenlandse Zaken. Sedert februari 2011 is de bond bezig te onderhandelen. In december van het afgelopen jaar was er een overeenkomst bereikt. Deze was getekend door de vicepresident en enkele ministers. In januari zou de bond de inpassing van Fiso merken, hetgeen niet is gebeurd.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!