Dc Para treft maatregelen tegen onwillige houttransporteurs

De districtscommissaris van Para, Jerry Miranda, heeft zondag per direct de weg van Zanderij naar West Suriname afgesloten voor verkeer boven de 4 ton. Wel hebben de schoolbussen en de staatsbus gisterochtend optimaal gebruik kunnen maken van de weg. Er zijn afspraken met de leiding van Haukes NV om assistentie te verlenen nabij de Troelikreek, voor het slepen van voertuigen die eventueel komen vast te zitten.
De houttransporteurs hebben zich niet gehouden aan de afspraken, die gemaakt zijn met de leiding van het commissariaat om in een gezamenlijke actie de weg te onderhouden en om niet met overvol geladen trucks over de weg te gaan.  Op zon- en feestdagen is het ook verboden om gebruik te maken van de weg. Ondanks herhaalde afspraken begeven enkele transporteurs zich toch op de weg. Een overvol geladen truck kwam vast te zitten bij de Troelikreek, waardoor het verkeer werd gestremd. De schade aan de weg is aanmerkelijk en verschillende dorpen achter Zanderij worden gedupeerd. Met een graafmachine  van Haukes NV, die ter plaatste bezig is de brug te vervangen, werd de truck met houtblokken uit de diepe kuil gehaald.
Er waren ook nog twee transporttrucks met houtblokken en eentje met geschaafd hout ter plaatse. Deze trucks werden naar het politiestation Zanderij begeleid. Inmiddels zijn de houttransporteurs opgeroepen om zich aanstaande donderdag om tien uur aan te melden bij de districtscommissaris. Volgens Marvin Moesan van de Burgerinformatiecentrum Para wordt er op basis van de verkeerswet een voorwaardenlijst opgemaakt, waaraan de transporteurs zich in de toekomst moeten houden.

error: Kopiëren mag niet!