DNA-lid Gajadien: ‘Bedrijf dat Cadillac moet kopen, niet geregistreerd bij KKF’

DNAFirma J&N Enterprise NV die de opdracht heeft gekregen om de SRD 1.1 miljoen dure Cadillac te leveren aan het kabinet van de president, staat niet geregistreerd bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF). VHP-assembleelid Asiskumar Gajadien zegt aan Dagblad Suriname dat zij de komende dagen nader onderzoek zullen verrichten wat meer schuil gaat achter de aankoop van deze peperdure Cadillac voor president Desi Bouterse. Het assembleelid wil graag weten of er een openbare aanbesteding heeft plaatsgevonden.
Volgens Gajadien komt het verspillend beleid van deze regering niet alleen met deze aanschaf tot uiting, maar ook de aanschaf van andere voertuigen door deze regering. Zo brengt de volksvertegenwoordiger in herinnering de aanschaf van heel wat voertuigen ten behoeve van het kabinet van de president. Gajadien wijst erop dat ook dit voertuig aangeschaft zal worden met gemeenschapsgelden die beter hadden kunnen worden besteed voor bijvoorbeeld de Naschoolse Opvang en de gezondheidszorg voor de gemeenschap.
De onderraad van ministers voor aanbestedingen en gunning, onder leiding van vicepresident Robert Ameerali, heeft goedgekeurd dat een ‘Cadillac Escaldes ESV-Limousine Conversion 2013’ wordt aangeschaft voor president Desi Bouterse. Hiermee is een bedrag van ruim SRD 1.1 miljoen gemoeid. Het kabinet van de president heeft een aanvraag ingediend op 21 juni dit jaar. Het gaat om een bepantserd voertuig. Op 27 juni is het voorstel goedgekeurd door de ministers van de onderraad.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!