Procurementproces EBS

De NV Energiebedrijven Suriname (EBS) wenst de samenleving te informeren dat er binnen haar bedrijfsvoering een afgestemd procurementproces bestaat, waarbij verschillende mechanismen zijn ingebouwd die moeten leiden tot een ordentelijke en transparante procesgang. Zo zijn de verantwoordelijke directeuren (technisch en financieel) alsook de eindgebruikers van de aan te schaffen materialen vanaf de aanvraag tot de aankoop betrokken bij het aankoopproces.
Daarbij wordt er onder meer gekeken naar mogelijke leveranciers die op basis van ervaring, levertijd, prijs en kwaliteit kunnen worden uitgenodigd om deel te nemen aan de aanbesteding of wordt de aanbesteding openbaar gemaakt. Ook is er binnen het bedrijf een evaluatiecommissie, die bij elke aanbesteding de inschrijvingen evalueert en beoordeelt of de juiste procedures in acht zijn genomen, waarna er door de commissie een advies wordt uitgebracht aan de directie. Dit advies wordt door de directie voorgehouden aan de raad van commissarissen, die haar goedkeuring in een raadsbesluit vastlegt. De EBS heeft, gelet op de vele misslagen in het verleden alsook de huidige financiële situatie van het bedrijf, bewust voor dit proces gekozen en vanuit de directie wordt er nog steeds extra aandacht hieraan besteed.
Zo worden ongeveer 25 stafmedewerkers gedurende 10 weken getraind door dr. mr. H. L. Blinker en ir. M.A. Meyer in het Aanbestedingsreglement voor Werken in Suriname 1996 (AWS) en de Uitvoeringsvoorwaarden voor Werken in Suriname 1996 (UWS). Daarnaast zijn er nog vele soortgelijke efficiëntiemaatregelen die reeds zijn doorgevoerd en in de nabije toekomst doorgevoerd zullen worden. Dit alles met het doel het bedrijf naar grotere hoogten te brengen. “In dit kader staat bij de huidige directie transparantie hoog in het vaandel en zijn alle documenten met betrekking tot gedane aankopen vanaf haar aantreden voor een ieder, inclusief de accountant, toegankelijk. We zijn op de goede weg en gaan door met de grote uitdaging!”

error: Kopiëren mag niet!