Suraj Sahadew-Lall: “Particuliere bushouders houden zichzelf voor de gek”

Geentariefsaanpassing aan de orde voor PLOGezien de algehele monetaire situatie in het land, is het volgens bushouder Suraj Sahadew-Lall van belang dat tariefaanpassingen per passagier onmiddellijk moeten worden ingevoerd. De brandstofcompensatie kan ook niet op tijd uitbetaald worden door de Staat. Dit terwijl de ondernemers elke dag hun routes onderhouden en benzine tanken. Bij de recente valutaveiling is het gebleken dat diverse telecombedrijven per direct hun tarieven aanpassen aan de vastgestelde valutakoers. Tariefsaanpassingen voor de bushouders, die alles t.b.v. hun busonderhoud importeren, worden met de dag uitgesteld. Sahadew-Lall vraagt zich af welke regering in staat zal zijn om het probleem op te lossen.
De Particuliere Lijnbusorganisatie heeft naar de mening van Sahadew-Lall gebrek aan daadkracht, wilskracht en competente leden die kennis dragen van het maatschappelijk ontwikkelingsproces. “De bustransportsector die meer dan 40 jaren actief haar bijdrage blijft leveren aan de ontwikkeling van de samenleving, zit nu vol afgeschreven bussen. Hoe komt het? Heeft de huidige regering in samenwerking met de PLO een deugdelijk beleid uitgevoerd? Zou deze regering in staat zijn om de bustransportsector leefbaar te maken, door het aanpassen van de tarieven met een minimale tariefsverhoging van 70% per passagier gezien de Surinaamse dollar die bijna meer dan100% is gedevalueerd?”, vraagt Sahadew-Lall.

Tariefaanpassingen niet aan de orde

PLO-voorzitter John Mahadewsingh geeft concreet aan dat tariefaanpassingen niet aan de orde zijn. De president wil dat niet hebben. De brandstofcompensatie aan de andere kant wordt, op grond van de voorlopige resultaten van de onderhandelingen met de overheid, volgens Mahadewsingh flink opgetrokken. “Niemand is tevreden met het systeem, omdat de overheid te laat uitbetaalt. Ik ook niet. Maar dat is het systeem bij de overheid. Je kunt wel daadkracht en wilskracht tonen, maar wie staat achter je? Wanneer één person dat zegt, dan zegt hij dat voor zichzelf. Als ik op een alv stel om gezamenlijk actie te ondernemen, dan hoor je het geknor vanuit verschillende hoeken. Iedereen wil dat alleen het bestuur al het werk moet doen. Tariefsaanpassing krijg je niet als je geen ondersteuning hebt. Als je geen mensen hebt die daadkracht willen tonen, kun je het vergeten”, aldus Mahadewsingh. PLO heeft een landelijk ledenbestand van ruim 1200 bushouders. Indien de bushouders inderdaad de zaak niet meer kunnen volhouden en een tariefaanpassing eisen, zou dat aan de stemmen wel te merken moeten zijn.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!