Ook arrestanten niet bespaard van economische situatie

Ook de arrestanten in de cellenhuizen zijn het slachtoffer van de economische situatie in het land. De overheid heeft bij een aantal leveranciers van arrestantenvoeding gigantische betalingsachterstanden. Er zijn leveranciers die al een jaar niet hebben ontvangen. Anderen hebben zeven, acht of negen maanden niet ontvangen. De verantwoordelijkheid van deze leveranciers gaat ver, in die zin dat zij de veroordeelden niet dubbel kunnen straffen door geen eten voor hen te bezorgen. Het kan bij deze leveranciers echter niet anders, aangezien zij door hun voorraad levensmiddelen heen zijn. De leveranciers kunnen hun voorraad niet meer aanvullen, omdat de crediteuren die zij ook al maanden niet hebben kunnen betalen, nu weigeren om goederen te leveren.
“Wij kunnen van de week nog koken. Volgende week zullen wij gedwongen zijn, harde standpunten in te nemen. Ten eerste zullen de leveranciers hun personeel moeten ontslaan en vervolgens geen arrestantenvoeding meer leveren”, zegt een bezorgde leverancier.
Het grootste deel van de leveranciers staat achter dit standpunt, maar is bang voor rancune en blijft daarom anoniem. Het contract met de overheid voor de levering van voeding was na een aanbesteding voor drie jaren gesloten. Dit is het derde jaar van het contract. De overeenkomst met de leveranciers werd op de toentertijd geldende prijzen van levensmiddelen gesloten. Intussen is bekend dat al de prijzen zijn achterhaald.
“Daarover praten wij later. Wij willen eerst de betalingsachterstanden aangezuiverd zien, zodat wij verder kunnen leveren”, zegt een andere leverancier. De leverancier wordt geacht in een week drie keren bladgroenten, vier keren vlees en drie keren vis op het menu van de arrestanten te hebben. Dagelijks is er ook een ochtend- en avondbroodmaaltijd met beleg en drank. Bij de warme maaltijd moet er ook altijd een drank geleverd worden.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!