Langste berijdbare fiets ter wereld door Nederlandse ingenieurs gebouwd

Een team van acht Nederlandse ingenieurs heeft de langste berijdbare fiets ter wereld gebouwd, met een lengte van 55,16 meter, vergelijkbaar met vier dubbeldekkers. Ivan Schalk, geïnspireerd door het Guinness Book of Records, startte dit project in 2018. 

Het team uit Prinsenbeek werkte vier jaar aan de fiets, ondanks vertragingen door de Covid-19-pandemie. Aanvankelijk werd hun recordpoging in juni 2023 niet erkend vanwege te veel personen op de fiets. De fiets, die slechts twee berijders mag hebben, vereiste aanpassingen en hernieuwde pogingen. 

Uiteindelijk erkende Guinness World Records hun prestatie, waarmee ze nu twee wereldrecords bezitten: de langste berijdbare fiets en de langste tandem ter wereld. Het centrale framegedeelte werd teruggegeven aan het metaalproductiebedrijf in Breda, terwijl de rest van de fiets naar een plaatselijk museum ging.

error: Kopiëren mag niet!