Boeing verliest wiel bij vertrek uit Los Angeles, VS 

Een Boeing 757 van United Airlines is bij vertrek uit Los Angeles een wiel verloren. Piloten in andere toestellen op de luchthaven zagen het gebeuren en meldden het aan de luchtverkeersleiding. “Ons werd net verteld dat jullie een wiel verloren zijn”, liet de verkeerstoren daarop weten. Het toestel kon veilig landen in Denver.

Het ging maandag om 07.16 uur lokale tijd mis in Los Angeles. Een Boeing 757-200 met aan boord 174 passagiers en zeven bemanningsleden vertrok richting Denver. “Die Boeing die net vertrok, verloor een wiel”, meldt een piloot in een toestel dat op de luchthaven stond te wachten om te vertrekken. “Wij zagen ‘m langs onze neus rollen”, zegt een andere piloot. 

United zegt dat het wiel in Los Angeles is gevonden, zonder details te verstrekken. Het toestel kon even na 10.00 uur veilig landen in Denver. 

Het incident lijkt op dat van een United-toestel dat in maart vertrok vanuit San Francisco en een wiel verloor. Die Boeing, met 249 passagiers aan boord, landde in Los Angeles. Ook toen raakte niemand gewond. Wel raakte een auto beschadigd toen het wiel landde op de parkeerplaats naast het vliegveld. 

error: Kopiëren mag niet!