Vier jonge verdachten van overval op twee Suribetshops in kraag gevat

De 22-jarige J.K., R.R. (19) en de twee 17-jarigen D.W. en N.P., zijn op zaterdag 8 juli na een roofoverval op een Suribetshop door leden van het Arrestatieteam (AT) op de Verlengde Ephraimzegenweg klemgereden.

Dit viertal wordt ervan verdacht op donderdag 4 juli bij de Suribetshop nabij de kruising van de Welgedacht C- en de Magentakanaalweg en op zaterdag 8 juli een Suribetshop aan de Mawakaboweg te hebben overvallen en geldbedragen in SRD te hebben buitgemaakt.

Het slachtoffer J.V. (22), die werkzaam is als kassier in de Suribetshop aan de Mawakaboweg, verklaarde tegenover de politie, dat hij bezig was de winkel te sluiten toen op een bepaald moment drie gewapende en gemaskerde mannen de winkel binnenstormden. Onder bedreiging gingen de verdachten er vandoor met de dagopbrengst en stapten in een gereedstaand voertuig waarmee zij met hoge snelheid wegreden. Van klanten die nog in de winkel waren en bezig waren te gokken is niets weggenomen. 

De medewerker en de klanten hebben geen letsels opgelopen. 

Via het Command Center werd er een algemene oproep gelanceerd voor de eenheden op het veld. Het AT, die bezig was met surveillancewerkzaamheden, signaleerde aan de hand van de beschrijving de vluchtauto en reed bedoeld voertuig met de verdachten klem. Op hen werden aangetroffen en inbeslaggenomen een neppistool, een houwer en een geldbedrag. Hierna werden de verdachten ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau Santodorp.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn de verdachten hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld. De twee verdachten D.W. en N.P. zijn vanwege hun jeugdige leeftijd ingesloten in het Doorgangshuis Opa Doelie.

Het verdere onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de Recherche van Regio Midden.

error: Kopiëren mag niet!