Biden: ‘Grootschalige legalisering van migranten die met Amerikanen huwen’

Immigranten die zonder verblijfsstatus in de Verenigde Staten leven, maar wel met een Amerikaans staatsburger zijn getrouwd, mogen een verblijfsvergunning aanvragen zonder het land te moeten verlaten. Dat heeft de regering van president Joe Biden dinsdag aangekondigd.

The Washington Post omschrijft de maatregel als ‘een van de meest expansieve immigratieprogramma’s’ van Bidens presidentschap en als ‘een gewaagde actie maanden voor de verkiezingen in november’.

Naar verwachting zullen ongeveer een half miljoen illegaal verblijvende echtgenoten een verblijfsvergunning kunnen aanvragen en geldt de regeling ook voor zo’n 50.000 stiefkinderen zonder papieren van Amerikaanse burgers.

Om in aanmerking te komen moet de immigrant onder meer minstens tien jaar in de VS hebben gewoond.

error: Kopiëren mag niet!