Amber Rustenberg volgt Rikkie Kollé op als Miss Nederland

Amber Rustenberg is Miss Nederland 2024. De jury heeft zondag in Studio 21 in Hilversum de 26-jarige Rustenberg gekozen vanwege haar warme persoonlijkheid en de manier waarop ze in het leven staat. In het juryrapport wordt de winnares “welbespraakt, authentiek en intelligent” genoemd.

De nieuwe Miss Nederland staat volgens de jury zelfverzekerd en positief in het leven. Ze heeft een warme persoonlijkheid en straalt die ook uit op het podium. Na de presentaties van de tien finalisten bleven Rustenberg en de 23-jarige Sofie Vellinga over. Uiteindelijk kreeg Rustenberg de sjerp uitgereikt door Miss Nederland 2023 Rikkie Kollé. Die plaatste daarna de kroon op het hoofd van haar opvolgster.

De jury bestond dit jaar uit fotograaf William Rutten, Grazia- en Marie Claire-hoofdredacteur Annelies Pijper, presentator Bart Ettekoven, scheidsrechter en Officier van Justitie Shona Shukrula, Miss Nederland 2022 Ona Moody en juryvoorzitter Monica van Ee, de directrice van Miss Nederland. Ook het aanwezige publiek had een stem.

Amber Rustenberg vergat zondag haar dankwoord uit te spreken na het winnen van de titel Miss Nederland 2024. Ze mocht maandag alsnog haar speech geven in het NPO Radio 2-programma Jan-Willem Start Op!.

Het viel radio-dj’s Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte op dat de 26-jarige Rustenberg na het ontvangen van de trofee meteen het podium weer verliet. “Ja, je zit heel hoog in die emotie”, reageerde Rustenberg op de radio. “Je weet eigenlijk niet wat je overkomt”, lachte ze. In het radioprogramma kreeg ze vervolgens de kans alsnog haar dankwoord uit te spreken.

Ze bedankte daarbij de organisatie van de verkiezing, de jury, haar ouders, familie en de andere deelneemsters. “We hadden zo’n fijne groep, we hebben het zo leuk gehad met elkaar. Zonder hen had ik het ook niet zo goed kunnen doen”, zei de nieuwe Miss Nederland.

error: Kopiëren mag niet!