De Nederlander De Jong valt vanwege een blessure uit op het EK 2024

Nederland zal het op het EK 2024 moeten stellen zonder middenvelder Frenkie de Jong, die door een enkelblessure uitvalt, zo maakte de ploeg bekend. De 27-jarige hoopte op tijd te herstellen voor het toernooi na deelname aan trainingen, maar werd officieel uitgesloten. Bondscoach Ronald Koeman overwoog De Jong in de selectie te houden, zelfs als hij de eerste twee wedstrijden zou missen, maar heroverweegt nu zijn beslissing. Hij kan een vervanger kiezen uit eerder afgeschreven spelers, zoals Ian Maatsen van Chelsea. Jerdy Schouten en Joey Veerman worden genoemd als mogelijke vervangers, terwijl Tijjani Reijnders en Ryan Gravenberch ook opties zijn. De Jong miste in het seizoen 2023/24 al 27 wedstrijden vanwege enkelblessures.

error: Kopiëren mag niet!