Studenten bespreken grensdisputen tijdens SUMUN 2024

Studenten hebben tijdens SUMUN 2024, geopend door Seran Naarden, het grensgeschil als onderwerp besproken. President Santokhi was aanwezig bij de opening op 8 juni 2024. Het initiatief, gesteund door de Rotary Club Suriname, de AdeKUS en UNDP, betrekt studenten bij internationale vraagstukken en VN-werkwijzen. 48 studenten zijn getraind en hebben onderzoek gedaan naar grensgeschillen, zoals die tussen India en China, en tussen Libanon en Israël. Naarden verwacht sterke statements en effectieve discussies. Sristy Bishoen benadrukt de persoonlijke ontwikkeling tijdens het onderzoek. President Santokhi benadrukt het belang van SUMUN voor vrede en verwijst naar Duurzame Ontwikkelingsdoel 16. Hij prijst de studenten voor hun betrokkenheid bij het bouwen van een hoopvolle toekomst voor Suriname.

error: Kopiëren mag niet!