Canada werd verslagen door Nederland

Het Canadese herenteam begon het Jesse Marsch-tijdperk met een zware 4-0 nederlaag tegen Nederland in een vriendschappelijke wedstrijd op 6 juni in Rotterdam. Na een sterke eerste helft stortte Canada in de tweede helft in, waarbij drie doelpunten in 13 minuten werden geïncasseerd. Jeremy Frimpong van Bayer Leverkusen scoorde en assisteerde een doelpunt, terwijl Memphis Depay, Wout Weghorst en Virgil van Dijk ook scoorden voor Nederland.

Canada speelde in een 4-2-2-2 formatie, met Alphonso Davies als aanvoerder en Dayne St. Clair in doel. Hoewel ze vroeg energiek en georganiseerd waren, kon Canada de intensiteit niet vasthouden. Deze nederlaag toont aan dat er nog veel werk te doen is voorafgaand aan de Copa America, waar ze op 20 juni tegen Argentinië spelen.

error: Kopiëren mag niet!