Twee verdachten van illegale wapenhandel aangehouden

Leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo hebben dinsdag 28 mei
de twee verdachten M.P. (36), die woonachtig is in de omgeving van de Wilhelminasburgweg, en V.A. (25), die woonachtig is in de omgeving van de Oewanastraat, ter zake overtreding van de Vuurwapenwet aangehouden.

Dit tweetal wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan illegale wapenhandel. De agenten kregen telefonisch de melding van een vermoedelijke wapendeal, waarbij een automatisch vuurwapen verhandeld zou worden en dat een tussenpersoon en een koper in een voertuig waren zonder kentekenplaat in de Mathoeralaan. 

In die straat troffen agenten twee voertuigen aan. Bij een ingesteld onderzoek in het voertuig van M.P. werd een vuistvuurwapen met patronen aangetroffen en in het voertuig van V.A. werd een wapenkist aangetroffen met daarin een zwart/bruin gelakt schouderwapen.

Hangende het onderzoek werden deze goederen in beslag genomen. Hierna werden de verdachten ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau Geyersvlijt.
Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn de verdachten M.P. en V.A door de politie in verzekering gesteld.

Het onderzoek in deze zaak duurt voort.

error: Kopiëren mag niet!