Sylvester Stallone: “Arnold Schwarzenegger was superieur”

Sylvester Stallone en Arnold Schwarzenegger zijn vooral bekend van hun actiefilms uit de jaren ’80. Als onderdeel van de Netflix-docuseries Arnold herinnert Stallone zich aan zijn vroegere bittere rivaliteit met Schwarzenegger en geeft hem rekwisieten.

“De jaren 80 waren een heel interessante tijd omdat de definitieve ‘action guy’ nog niet echt gevormd was”, zegt Stallone. “Tot die tijd was actie een auto-achtervolging zoals Bullitt of The French Connection, en een film over intellect en insinuaties en verbale dit en verbale dat.”

Stallone stelt vast dat actiefilms met First Blood, uitgebracht in 1982, veranderden en zeiden: ‘Je vertrouwde eigenlijk op je lichaam om het verhaal te vertellen.  Dialoog was niet nodig. Ik zag dat er een kans was, omdat niemand anders dit deed… behalve een andere man uit Oostenrijk, die niet veel hoeft te zeggen.”

De Rocky-ster verwees naar Schwarzenegger, die erkende dat hij gedreven was om zichzelf te verbeteren en voegde eraan toe: “Elke keer dat hij met een film als Rambo II uitkwam, moest ik een manier bedenken om dat nu te overtreffen.”

Met films als The Terminator en Commando werd Schwarzenegger de rivaal van Stallone en ‘werd hij ongelooflijk competitief’. Stallone zei dat ze op Muhammad Ali en Joe Frazier leken “of op grote strijders die dezelfde koers varen: er was maar ruimte voor één van ons.” Hoewel ze allebei actiesterren waren, geeft Stallone de voorsprong aan Schwarzenegger door te zeggen: “Hij was superieur. Hij had gewoon alle antwoorden. Hij had het lichaam. Hij had de kracht. Dat was zijn karakter. Ik moest voortdurend tegen mijn kont worden geschopt, terwijl Arnold nooit veel pijn deed.”

“En ik zeg: Arnold, je zou naar buiten kunnen gaan en tegen een draak kunnen vechten en je zou terugkomen met een pleister. Schwarzenegger wees erop dat zonder Stallone ik in de jaren ’80 misschien niet zo gemotiveerd zou zijn geweest om het soort films te maken dat ik deed en om zo hard te werken als ik. Ik ben een competitief persoon.”

error: Kopiëren mag niet!