Rapartieste Nicki Minaj vrijgelaten na arrestatie op Schiphol om drugsbezit – Optreden Manchester afgelast

Rapartieste Nicki Minaj is zaterdagmiddag korte tijd gearresteerd op luchthaven Schiphol, omdat ze softdrugs bij zich zou hebben gehad, zo berichten diverse Nederlandse media.

De artieste heeft na overleg met het Openbaar Ministerie een geldboete gekregen. Ze werd zaterdagmiddag gearresteerd, omdat ze softdrugs wilde uitvoeren, “en dat is verboden”, zei een woordvoerder van de marechaussee. Hoe hoog de boete is, wilde hij niet zeggen.

Minaj stond op het punt naar Manchester te vliegen met een privévliegtuig vanaf Schiphol-Oost. In de Britse stad stond ‘s avonds een optreden gepland, maar dat optreden werd gecanceld.

Op X schreef Minaj eerder onder meer, dat haar bagage is ingenomen zonder haar toestemming. “Ze zeiden dat ze wiet hebben gevonden en dat een andere groep mensen hiernaartoe moet komen om de pre-rolls (voorgerolde joints, red.) te wegen”, meldt ze.

Verder schrijft ze dat haar beveiliger heeft aangegeven dat de drugs van hem zijn. Volgens Minaj is ze eruit gepikt om “te zorgen dat ik te laat kom” en “om mijn tournee te saboteren.” Ook heeft ze beelden online geplaatst waarin ze in discussie is met een medewerker van de marechaussee.

Minaj was deze week  in Amsterdam. Ze gaf donderdagavond een concert in de Ziggo Dome. Daar kwam ze 2,5 uur later opdagen dan gepland. Op 2 en 3 juni staat ze volgens de planning opnieuw in de Ziggo Dome in Amsterdam.

Nicki Minaj heeft haar fans verontschuldigingen aangeboden voor het annuleren van het concert in Manchester. Op het moment dat ze het podium had moeten betreden, kregen de ruim 20.000 aanwezigen te horen dat het optreden werd uitgesteld.

In een uitgebreid X-bericht bedankt Minaj haar volgers en biedt ze haar excuses aan. Ze belooft dat ze het zal goedmaken en zegt dat de mensen met een kaartje voor gisteravond iets extra’s tegemoet kunnen zien bij het inhaalconcert. Verder “laat ze het over aan haar advocaten en God”:

error: Kopiëren mag niet!