Raquel Welch liet zich niet in een hokje stoppen

Welch, geboren als Jo Raquel Tejada op 5 september 1940 in Chicago, brak door met haar rol in de film One Million Years B.C. uit 1966, waarin ze nauwelijks drie regels had, maar haar afbeelding in een bikini van hindehuid maakte haar meteen tot een icoon van de popcultuur. .

Toch was Welch vastbesloten zich niet door haar imago in een hokje te laten stoppen. Ze toonde haar veelzijdigheid in rollen in verschillende genres, van komedies als Bedazzled (1967) tot het actievolle Bandolero! (1968) en de musical The Wild Party (1975).

Haar inspanningen om haar carrière te diversifiëren bleven niet onopgemerkt. Welch won in 1974 een Golden Globe voor haar rol in The Three Musketeers en bleef de norm doorbreken met haar optredens in televisiespecials en Broadway, waarmee ze bewees dat haar talenten verder reikten dan het witte doek.

Buiten het scherm breidde Welch’s invloed zich uit tot op het gebied van mode en fitness, waar ze boeken publiceerde die haar pleidooi voor gezondheid en welzijn weerspiegelden en weerklank vonden bij fans over de hele wereld. Haar imago sierde de covers van tijdschriften, zette trends en definieerde de esthetiek van een generatie.

Ze overleed op 15 februari 2023 in Los Angeles na een kort ziekbed.

error: Kopiëren mag niet!