Zeven kamerwoningen, prasi oso’s, in Van Pettenpolder afgebrand

Zeven kamerwoningen, de zogenoemde prasi oso’s, aan de Arnold Julenweg, Van Pettenpolder in Nickerie, zijn woensdagochtend 22 mei door brand verwoest.

Bij aankomst van agenten van politiebureau Waldeck was de brandweer al bezig met bluswerkzaamheden. Na het blussen constateerden de agenten dat er in totaal 7 kamerwoningen die op het terrein stonden en werden bewoond door S.P., ene Persaud, I.M., ene Paul, M.J. en R.B., zijn afgebrand. 

Verlengsnoer mogelijk geëxplodeerd

Volgens verklaring van de bewoners hadden zij een harde knal vanuit de kamer van Persaud gehoord, hetgeen ook door Persaud werd bevestigd. Naar zeggen van Persaud werden de kamerwoningen aan de overzijde vanuit zijn woning middels een verlengsnoer van stroom voorzien. Vermoedelijk is dat verlengsnoer door een kortsluiting geëxplodeerd en waarna grote vlammen vuur zich ontwikkelden. 

Het probleem van de stroomschommeling hadden de bewoners meermalen kenbaar gemaakt bij de eigenaar S.S., die in gebreke is gebleven de nodige maatregelen te treffen. De afdeling Forensische Opsporing van de politie Nickerie was ter plaatse voor het technisch onderzoek. De 7 kamerwoningen waren niet tegen brand verzekerd. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Het onderzoek naar deze woningbrand wordt voortgezet, aldus bericht het Korps Politie Suriname.

error: Kopiëren mag niet!