“Relatief veel stroomstoringen na de regen”

Er waren zaterdag nogal wat stroomstoringen in diverse buurten van Paramaribo. De EBS (Energie Bedrijven Suriname) deed haar best om alle storingen zo snel mogelijk op te lossen, terwijl het bedrijf nog steeds getroffen wordt door niet werkende leden van de bond, OWOS (Ogane Werknemers Organisatie Suriname). 

Actie OWOS-leden in verkapte vorm

De OWOS werd afgelopen week door de Kort Gedingrechter hard op de vingers getikt. De rechter vonniste dat de actievoerende werknemers hun werkzaamheden meteen moesten hervatten. Hierop liet de bond weten dat zij zich zou houden aan de uitspraak van de Kort Gedingrechter. Maar, feitelijk blijven de actievoerende werknemers hun actie in verkapte vorm voortzetten, door te beweren dat zij niet werken, maar aanwezig zijn bij algemene ledenvergaderingen van hun bond,

Nu waren er dus zaterdag nogal wat stroomstoringen, die volgens diverse getroffen bewoners, niet snel genoeg werden verholpen. Dat zou het gevolg kunnen zijn van het feit, dat OWOS-leden binnen het staatsbedrijf nog steeds hun werkzaamheden niet hebben hervat.

“Op een na zijn alle gebied storingen reeds opgelost”

EBS-technisch directeur Marcel Eyndhoven (zie foto) zei zondagochtend in een reactie tegenover de redactie van Dagblad Suriname, dat er zaterdag inderdaad “na de regen relatief veel storingen” waren. “Op een na zijn alle gebied storingen reeds opgelost. In de omgeving van  Benie’s Park hebben wij een storing die wij nog moeten oplossen”, aldus Eyndhoven.

Op de vraag of de EBS-directie overweegt om de OWOS weer voor de Kort Gedingrechter te slepen, omdat haar leden kennelijk nog steeds het werk niet zouden hebben hervat en zich dus feitelijk niet houden aan het eerder uitgesproken Kort Geding-vonnis, antwoordt EBS-technisch directeur Eyndhoven: “Ten aanzien van de OWOS zullen de stappen morgen (lees: vandaag, maandag 20 mei) worden uitgezet.”

PK

error: Kopiëren mag niet!