Ravaksur bespreekt vandaag voortgang besprekingen stroomtarieven

De bij Ravaksur (Raad van Vakcentrales in Suriname) aangesloten vakcentrales zullen vandaag, maandag 20 mei, zich gezamenlijk beraden over de voortgang van de besprekingen die nu gaande zijn tussen de vakbeweging en de regering over de stroomtarieven. 

In Ravaksur verband zal worden besproken hoe verder te handelen. Er is stagnatie opgetreden in de besprekingen door gebrek aan data die de cluster van ministers onder leiding van minister Albert Ramdin (Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking) moest produceren. De technische deskundigen van de vakbeweging, Robert Ameerali en Edmund Neus, hebben de aangevraagde data die nodig zijn om door te gaan met de technische besprekingen over de juiste kostprijs van stroom, niet ontvangen. 

De technische deskundigen van de vakbeweging en die van de EBS en SPCS (Staatsolie Power Company Suriname) zouden vorige week woensdag onder leiding van de Energie Autoriteit Suriname een vervolgbespreking hebben. Op grond van de resultaten van die technische bespreking zou de dag daarop de vervolgbespreking plaatsvinden tussen de vakbeweging en de cluster van ministers. 

Die vervolgbespreking had weinig zin, omdat de technische besprekingen niet verder zijn opgeschoten vanwege het ontbreken van de nodige data.

Ravaksur is helemaal niet content met deze ontwikkeling. Vandaag komt het bijeen om deze kwestie te bespreken. Ravaksur-woordvoerder Armand Zunder (zie foto) zegt desgevraagd, dat indien uiterlijk vandaag de nodige data niet worden geproduceerd en worden opgestuurd door de clusterministers, mogelijk besloten zal worden om direct met de president de besprekingen voort te zetten in plaats van met de clusterministers. 

Er is volgens Zunder bij de vakbeweging haast bij. Het wachten is op de regering. Vandaag gaat de tweede week in sinds de vakbeweging en de regering hebben besloten om de technische deskundigen aan het werk te zetten voor de berekening van de kostprijs en de tarieven van stroom. 

SS

error: Kopiëren mag niet!