Voormalig Miss USA slachtoffer van ‘ongepaste avances’ van bestuurder auto in kerstparade in Florida

Noelia Voigt, die onlangs afstand deed van haar Miss USA-titel, had het gevoel dat ze ‘niet kon ontsnappen’ uit een auto, vertelden bronnen aan The Independent. Voormalig Miss USA 2023 was het onderwerp van ongepaste toenaderingen door de bestuurder van een auto waarin ze zat tijdens een kerstparade in Florida, zo hebben bronnen aan The Independent verteld.

Noelia Voigt, die vorige week haar titel neerlegde te midden van beschuldigingen van giftige omstandigheden op de werkplek bij de Miss USA Organization, had het gevoel dat ze niet uit het voertuig ‘kon ontsnappen’, en haar aangewezen begeleider zou niet tussenbeide zijn gekomen.

Miss USA wordt sinds 1952 elk jaar gehouden. De winnaar houdt de titel twaalf maanden vast, neemt deel aan media- en filantropische evenementen en vergroot het bewustzijn over het door haar gekozen doel. Ze wordt ook de Amerikaanse inzending voor de jaarlijkse Miss Universe-verkiezing.

Voight, 24, heeft een geheimhoudingsovereenkomst met de schoonheidswedstrijdorganisatie en kan geen commentaar geven op het vermeende incident. Twee bronnen die dicht bij de zaak stonden, deelden met The Independent wat ze hen over het incident had verteld en uitten hun bezorgdheid over de mate van steun die aan de winnaars van de wedstrijd werd gegeven.

De voormalige werkneemster, die ook ontslag nam uit haar rol bij Miss USA vanwege wanbeheer en gebrek aan respect jegens de families van de titelhouders, zei dat de veiligheid voor mevrouw Voigt tijdens de parade in Florida, en bij meerdere andere gelegenheden, ontoereikend was geweest.

“De rol van de begeleider in de verkiezingswereld is om bijna een lijfwacht te zijn in de zin dat zij de ogen, oren en stem zijn voor Noelia – om iets te zeggen”, zei ze. “Het zou in het beste belang van die begeleider zijn geweest om iets te zeggen, weet je, dat is niet gepast, dat is niet oké, op dat moment, en het eruit te drukken.”

error: Kopiëren mag niet!