Twee verdachten opgepakt voor lidmaatschap criminele organisatie, verduistering, heling en oplichting

De recherche van Regio Paramaribo van het Korps Politie Suriname heeft op dinsdag 14 mei tijdens “Operatie Zero Tolerance” de twee verdachten, R.G. (38), woonachtig in de omgeving van Charlesburg, op zijn woonadres aangehouden en O.K. (52), woonachtig in de omgeving van de Floralaan, na te zijn ontboden in de boeien geslagen. 

Er werd in twee afzonderlijke gevallen aangifte gedaan, dat personen die een vuurwapenvergunning hadden aangevraagd, werden gebeld door iemand die zich voordeed als een inspecteur van politie. Deze persoon gaf de aanvragers te kennen dat hij de vuurwapenaanvraag voor hen kon versnellen tegen betaling van een bedrag in valuta en SRD. Goed doordacht werd afgesproken om de aanvragers op het Parket van de Procureur-Generaal (PG) aan de Limesgracht met het aangegeven geldbedrag te ontmoeten. 

Op de afgesproken locatie stonden deze aangevers hun geld af aan een zogenaamde bode van het Parket die het geld verder naar de beller bracht. Hierna werden deze personen door de zogenaamde politie-inspecteur gebeld, die hen voorhield dat zij naar huis konden gaan, aangezien de PG in een vergadering zat en de vuurwapenvergunning documenten niet kon ondertekenen.

Daags daarna was het nummer van de zogenaamde politie-inspecteur, uitgeschakeld en konden de aanvragers hem niet meer bereiken. Beide benadeelden deden toen aangifte bij de politie en werd het onderzoek in deze zaak overgedragen aan de recherche van Regio Paramaribo. Dit rechercheteam bracht tijdens het onderzoek twee personen in beeld die vervolgens werden opgespoord en in de kraag werden gevat. 

Het voorlopige onderzoek heeft uitgewezen dat beide verdachten taxi rijden en door een onbekend persoon werden gebeld dat zij een pakket op het Parket moesten ophalen en brengen naar adressen in het district Nickerie en in het ressort Geyersvlijt. Voor het voltooien van deze taxiritten kreeg het tweetal grote geldbedragen uitbetaald. Aangezien de politie vermoedt dat deze verdachten meer van deze zaak moeten afweten werden zij ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Aan de aanhouding van de overige verdachten wordt gewerkt.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn deze twee verdachten hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!