EBS: In 1e kwartaal 2025 einde aan stroomonderbrekingen in Saramacca

Voor het district Saramacca komt in het eerste kwartaal van 2025 een einde aan de regelmatige stroomonderbrekingen. Het startsein voor deze langverwachte verbetering werd dinsdag 14 mei gegeven door Marcel Eyndhoven, de technisch directeur van de N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS). Er zullen nieuwe transmissielijnen worden aangelegd. De ceremonie werd bijgewoond door de districtscommissaris van Saramacca, Sherin Bansi-Durga en de Indiase ambassadeur Shankar Balachandran.

Het huidige elektriciteitsnetwerk in Saramacca ligt in afgelegen bosgebieden, waardoor het kwetsbaar is voor storingen en moeilijk te bereiken is voor reparaties. Bovendien wordt het gebied ontwikkeld door de uitgifte van gronden in de nabijheid, wat betekent dat de veiligheid onder druk zal staan. Hierdoor is er volgens directeur Eyndhoven geen garantie op een stabiele stroomvoorziening voor de bewoners, wat de noodzaak creëerde om nieuwe transmissielijnen aan te leggen. Om dit aan te pakken is de EBS begonnen met werkzaamheden in het district. 

Dit project, gefinancierd door de Caribbean Development Bank (CDB), wordt uitgevoerd door Kalpataru Projects International Limited, gevestigd in Mumbai, India.

Het project heeft als doel efficiëntere en duurzamere elektriciteitsvoorzieningen te leveren aan de gemeenschap en bij te dragen aan sociale en economische ontwikkeling. 

error: Kopiëren mag niet!