Christina Aguilera verlaat RCA Records

Christina Aguilera verlaat RCA Records  nadat ze haar hele carrière van 26 jaar bij het label heeft doorgebracht. Ze stapt over naar het met Latin doordrenkte label 5020 Records.

Christina Aguilera neemt afscheid van het enige platenlabel waarbij ze ooit heeft getekend, RCA Records, dat ze na 26 jaar verlaat.

De 43-jarige zangeres tekende voor het eerst bij RCA als tienersensatie in 1998, nadat haar nummer Reflection from the Mulan soundtrack piekte op nummer 15 in de Billboard Adult Contemporary-hitlijsten. Sindsdien werkt ze bij het label, dat naar verluidt meer dan $ 1 miljoen heeft uitgegeven aan schrijvers, producers en vocale coaches voor haar titelloze debuutalbum uit 1999.

Nu heeft Aguilera een contract getekend bij 5020 Records, een label met Latijns-Amerikaanse invloeden, gevestigd in Miami, aldus Variety.

Noch de zangeres, noch haar voormalige of nieuwe platenlabel hebben publiekelijk over shift gesproken, hoewel een vertegenwoordiger van 5020 bevestigde dat Aguilera bij het label heeft getekend.

Fans hadden de afgelopen maanden gespeculeerd over de verschuiving van het platenlabel, toen het 5020-logo op haar website verscheen. Het moederbedrijf van 5020 is Sony Music, hetzelfde moederbedrijf als RCA, hoewel ze niet langer bij het label zal werken dat haar voor het eerst contracteerde. Aguilera’s naam is stilletjes verwijderd van de artiestenpagina van de RCA-website, waarmee officieel een einde komt aan hun 26-jarige samenwerking.

Aguilera werd ontdekt door Ron Fair, directeur van RCA A&R, nadat hij in 1997 haar demo-tape-cover van Whitney Houston’s Run It to You had gehoord. De $ 1 miljoen die het label in Aguilera investeerde, wierp zijn vruchten af ​​toen in mei 1999 haar eerste single Genie In a Bottle uitkwam. Het nummer stond vijf opeenvolgende weken bovenaan de Billboard Hot 100-hitlijsten en werd de op een na best verkochte single van 1999, na Cher’s Believe.Haar titelloze album debuteerde bovenaan de albumlijsten van de Billboard 200 en werd dat jaar het negende best verkochte album. Het album verkocht in het eerste jaar meer dan 10 miljoen exemplaren en werd 8x platina gecertificeerd, terwijl het ook de Grammy voor beste nieuwe artiest won.

error: Kopiëren mag niet!