President Santokhi: “Minister Vorswijk zal zelf ontslag aanbieden bij volgende fout”

Minister Dinotha Vorswijk van Grondbeleid, Bosbeheer en Bostoezicht (GBB) heeft tijdens overleg met president Chandrikapersad Santokhi zelf aangeboden haar ontslag aan te bieden indien er weer fouten gemaakt worden op haar ministerie. Volgens president Santokhi zijn er in de afgelopen tijd duidelijke afspraken gemaakt tussen de GBB-minister en hem. 

Op ABC gaf Santokhi aan dat de problemen rond grondbeleid veel politieke schade aanrichten voor de regering. “Het schaadt het vertrouwen binnen de samenleving. Deze dingen zijn niet goed. We zijn maanden bezig om de problemen op te lossen”, sprak de president. Hij refereerde aan de recente Stalweide-kwestie in Nickerie, die inmiddels in bodemprocedure is beland bij de rechter. Dit zorgde weer voor hoog oplaaiende emoties binnen de coalitie.

“U mag kijken als dat niet binnen een week gebeurt, wat ik ga doen!”, sprak de president, tevens leider van de VHP, onlangs nog tijdens een politieke massameeting van de VHP in Nickerie. “Het is genoeg! Het land heeft genoeg van de grondproblemen”, zei Santokhi. 

In het afgelopen weekend gaf Santokhi verder aan, dat er een totale reorganisatie plaatsvond op GBB. Een ieder is ter verantwoording geroepen. Volgens hem is er in de afgelopen periode veel misgegaan bij GBB. De president zei ook, dat er op grote schaal corruptieve handelingen worden gepleegd en dat er sprake is van rovers praktijken. 

Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft zich ook bemoeid met de GBB-kwestie en de minister in bescherming genomen. Brunswijk verzette zich ook tegen het aanstellen van een VHP-kandidaat als directeur op GBB. “Een directeur die alles naar zich toetrekt gaat niet door de beugel”, merkte de Brunswijk op. Grondbeleid is vanaf het aantreden van de regering Santokhi-Brunswijk een groot probleem tussen de coalitiepartijen VHP en ABOP en heeft op diverse momenten tot conflicten geleid.

error: Kopiëren mag niet!