“Moeten we naakt over straat gaan lopen?”

“Het kopen van simpele kleding voor heren is tegenwoordig niet meer zo makkelijk”, zegt Naushad in gesprek met Dagblad Suriname. De 43-jarige man geeft aan dat hij vanwege de hoge kosten in het land en het feit dat hij maar SRD 7.500 per maand verdient als wachter bij een bedrijf al lang niet in staat is geweest om kleren voor zichzelf te kopen.

“Moeten we naakt over straat gaan lopen?”

“Laatst was ik wel genoodzaakt om nieuwe korte broeken voor mezelf te kopen, omdat de oude die ik al jaren thuis aantrek helemaal uitgedroogd en verlept zijn. Ik schrok van de prijs. Simpele korte broeken vanaf SRD 250 naar boven. Ik vraag mezelf af hoe mensen zich tegenwoordig moeten gaan kleden. Moeten we naakt over straat gaan lopen?”, vraagt Naushad zich af. 

Uiteindelijk heeft hij toch twee korte broeken moeten kopen, maar dat zal nu betekenen dat hij gaat moeten bezuinigen op andere uitgaven. “Een ander werk vinden lukt ook niet. M’n neef vroeg me om samen met hem bouwvakkerswerk te gaan doen, maar voor mij gaat dat te zwaar zijn. Ik ben bloeddrukpatiënt en heb vaak last van mijn linkerbeen”, zegt hij.

Ook Roy kampt ongeveer met hetzelfde probleem, maar hij kan zich dit nog permitteren, omdat  hij nog geen gezin heeft. “Ik ben 22 jaar, werk en kan dus toch op één of andere manier erin slagen om kleding voor mezelf te kopen. Ik hou van mode en heb liever elke keer wanneer ik uitga een nieuwe trui of lange broek. Schoenen zijn wel te duur, dus daar kan ik niet altijd aan uitgeven. Maar het lukt wel. Soms breng ik ook mijn neefjes van 8 en 9 jaar mee om iets voor henzelf uit te kiezen aangezien mijn broer al twee banen heeft en het hem niet altijd lukt om extra spullen voor de kinderen te kopen. Maar ik help mijn broer wel,  omdat hij er voor mij was toen ik nog naar school ging. Ik hoop wel dat men iets doet aan die koers of prijzen van producten in de winkels. Want die bedragen zijn moordend”, aldus Roy.

TM

error: Kopiëren mag niet!