20 jaar celstraf voor meedogenloze moeder die pasgeboren baby uit het raam gooit

Shiraisha M., die sinds 8 maart 2022 in voorarrest zit, hoorde maandag een straf van 20 jaar tegen zich eisen. Tegen haar moeder werd ook 20 jaar celstraf geëist, terwijl vrijspraak werd geëist tegen haar vriend.

Shiraisha wordt verweten haar pasgeboren baby in een plastic zak te hebben geplaatst en uit het raam te hebben gegooid. Het lijkje werd na 2 dagen gevonden en verkeerde al in staat van ontbinding. Volgens de patholoog is de baby vanwege zuurstoftekort overleden. 

De vrouw ging tot deze daad over, omdat zij al twee kinderen had en geen derde wilde. Zij had de relatie met de verwekker inmiddels ook verbroken. Volgens Shiraisha kwam zij die dag van de Spoedeisende Hulp en kreeg zij plotseling hevige pijnen. Ze stopte bij de woning van haar moeder aan de Soekhoelaan, waar zij in het toilet een meisje ter wereld bracht. 

Uit het requisitoir van het Openbaar Ministerie bleek dat de baby leefde en met de armen en beentjes bewoog. Shiraisha stopte de levende baby gelijk na de geboorte in een zak en gooide die vervolgens uit het raam van het toilet in de doksenren, op het achtererf. Het lag in de bedoeling dat haar moeder dat lijkje later zou begraven. Dit is nimmer gebeurd en het lijkje werd door de vriend van de moeder na enkele dagen aangetroffen in de ren met doksen.

In ieder geval heeft de moeder wel het toilet en het huis schoonmaakt dat bevlekt was met bloed.

De nieuwe vriend van Shiraisha, die eerst erkend had te weten van de zwangerschap, kwam hierop terug. Uit het onderzoek bleek ook dat hij niet de vader van de baby was. Hij was ook niet aanwezig toen de baby geboren en gedood werd. Op grond hiervan eiste het Openbaar Ministerie vrijspraak voor hem. Hij is in februari in vrijheid gesteld.

Op 10 juni gaan de advocaten pleiten voor alle drie verdachten.

error: Kopiëren mag niet!