Goud voor Getrouw en Nekrui bij Roger Boyce Worldcup bodybuilers amateurwedstrijden op Barbados

De Surinaamse amateur bodybuilders en Fitness atleten hebben weer een sterke beurt gemaakt tijdens de Roger Boyce Worldcup op Barbados. Het is de eerste keer dat een dergelijke grote en zwaar bezette bodybuilding- en fitnesswedstrijd in de regio gehouden is.

Er haddeb zich deelnemers uit meer dan 25 landen ingeschreven waaronder Turkije, Frankrijk, Barbados, Trinidad, Mexico, Belgie, Frans Guyana, Rusland, Antigua, Bahamas, Jamaica, Dominicaanse Republiek, Venezuela, Tjechie, Guyana, Duitsland, Paraguay, St Kits, Haiti en Suriname.

Vanessa Henery Forster werd 3e in de category Wellness Bikini.

Rafael Kromokarijo eindigde in de men’s Physique categorie tot veler verbazing op de 3e plaats.

Chayenne Madretsma werd 6e in de Bikini Fitness klasse tot 1.64 cm.

Een uitslag die voor beroering en vervolgens een muisstille zaal zorgde was de 5e plaats voor Charelle Meyer in de Bikini Fitness klasse boven 1.64 cm. Een loodzware en sterk bezette klasse waarin na de routines en vergelijkingen het er op duidde dat Meyer goed was voor minimaal een top 3 plaatsing. Groot was dan ook de verbazing toen de chiefjudge bekendmaakte dat het een 5e plaats geworden was.

Rudolph Getrouw deed mee aan 2 wedstrijden. In de Classic Physique klasse werd hij 3e en in de Bodybuilding klasse tot 70kg werd Getrouw kampioen.

Anthony Nekrui deed ook mee aan 2 wedstrijden. Nekrui werd eerst kampioen in de Masters Bodybuilding klasse.

In de Bodybuilding klass tot 90kg eindigde hij op de 3e plaats.

Surinaamse dominantie bij profs Bodybuilding Open Klasse

Suriname heeft bij de profs de Bodybuilding Open klasse, de hoofdwedstrijd bij de Roger Boyce World Cup volledig gedomineerd. De top 3 was een compleet Surinaamse aangelegenheid.

Eddy Wilson werd voor de 3e achtereenvolgende keer kampioen.

Soepe Koese en Jermaine Karg hebben het uitgevochten om de 2e plaats waarbij Soepe aan het langste eind trok en Karg op de 3e plaats eindigde.

In een sterk deelnemersveld lukte het Fabian Wehl net niet de finale te halen. Het publiek was bijzonder onder de indruk van de Surinaamse massa monsters en menigeen stapte naar de delegatie met de vraag ‘what do you guy’s eat in Suriname’? Eddy Wilson was ook zeer blij met zijn overwinning. “De kroon op het harde werk dat ik er in de voorbereiding in gestopt heb”, zegt hij. Het was de eerste keer dat Eddy Wilson, Jermaine Karg en Soepe Koese, 3 van de beste Surinaamse bodybuilders van dit moment, het zo tegen elkaar moesten uitvechten.

Net zo groot als de blijdschap precies zo groot was de telleurstelling in de 5e plaats die aan Randall Haakmat toebedeeld werd in de Classic Physique klasse. Bij het bekendmaken van deze uitslag was de zaal muisstil en de blikken van verontwaardiging in het publiek spraken boekdelen. De Surinaamse Bodybuilding Bond heeft haar misnoegen kenbaar gemaakt over deze en enkele andere beslissingen tijdens de Roger Boyce Worldcup en zal dit ook schriftelijk doen.

“Het is at the end of the day een jurysport waarbij dit soort dingen gebeuren en niet nieuw zijn maar het is vooral voor de atleten in kwestie best pijnlijk”, zegt de voorzitter van de SBWB Earnie Eenig ontdaan. “Er zijn in de ogen van ons en een groot deel van het publiek rare besluiten genomen indien die met de geschreven regels vergeleken worden en dat bijt”, gaat Eenig verder.

“Gelukkig waren Eddy, Soepe en Karg met kop en schouders beter want wie weet of ook daar het dan niet anders verlopen was. Maar goed, overall heeft Suriname weer gedomineerd, we did it. Gemengde gevoelens maar we zijn trots”, besluit de voorzitter van de Surinaamse Bodybuilding and Weightlifting Bond, SBWB

error: Kopiëren mag niet!