Macron hoopt dat Real Madrid Mbappé laat spelen op de Olympische Spelen

De Franse president Emmanuel Macron heeft zijn hoop uitgesproken dat Kylian Mbappé, die naar verwachting naar Real Madrid zal vertrekken, door zijn nieuwe club zal worden vrijgegeven om deel te nemen aan de Olympische Spelen in Parijs met het Franse team.

Mbappé heeft bevestigd dat hij PSG aan het einde van het seizoen zal verlaten, en Real Madrid wordt algemeen gezien als zijn volgende bestemming. De club heeft echter al laten weten dat het spelers niet zal vrijgeven voor de Olympische Spelen, die niet door de FIFA worden erkend als een officieel toernooi.

Macron dringt er bij Real Madrid op aan om Mbappé vrij te geven, ondanks dat de speler zelf heeft gezegd dat hij “niet veel aandacht” heeft gegeven aan de Spelen. Hij zal Frankrijk wel leiden op Euro 2024, dat van 14 juni tot 14 juli in Duitsland wordt gehouden.

De Olympische voetbalcompetitie begint op 24 juli en loopt tot 9 augustus. Frankrijk is ingedeeld in een groep met de Verenigde Staten, Nieuw-Zeeland en een nog te bepalen team.

Het is nog onduidelijk of Real Madrid Mbappé zal vrijgeven voor de Spelen, maar Macron hoopt dat de club een positieve beslissing zal nemen.

error: Kopiëren mag niet!