Britse acteur Bernard Hill (79), bekend van Titanic en The Lord of the Rings, overleden

Bernard Hill, die koning Theoden speelde in ‘Lord of the Rings’ en de kapitein in ‘Titanic’, is overleden op 79-jarige leeftijd. Dat bevestigde zijn manager aan ‘BBC News’.

Aan wat de acteur is gestorven, is nog niet bekend. Zijn management deelde zijn overlijden met dit statement: “Bernard was een echte heer en een uiterst getalenteerde kunstenaar. Hij was een geweldige man en we zijn bedroefd om te horen dat hij is overleden. Ons diepste medeleven gaat uit naar zijn familie. We zullen hem enorm missen.”

Hills eerste grote rol was die van Yosser Hughes in het drama ‘Boys from the Blackstuff’. Maar Hill is vooral bekend om zijn vertolking als koning Theoden in de ‘Lord of the Rings’-trilogie van Peter Jackson.

Ook speelde hij Edward Smith, de kapitein die in ‘Titanic’ zijn noodlot afwacht aan het roer van het schip tot het ijzige zeewater door de ruit breekt.

Hill had net opnames van een nieuwe tv-reeks afgerond. Hij vertolkte een rol naast Martin Freeman in het tweede seizoen van ‘The Responder’, waarvan de eerste aflevering dit weekend zou te zien zijn op de BBC.

error: Kopiëren mag niet!