Crafter’s Markt Waterkant officieel geopend

Op het terrein tegenover het Waaggebouw is vrijdag de Crafter’s Markt officieel in gebruik genomen. Dit terrein is voor een jaar afgestaan aan de 17 crafter’s van de Waterkant om hun craftwerk en kunstwerk ter verkoop aan te bieden. Bij de opening waren districtscommissaris Ricardo Bhola van Paramaribo Noord-Oost en programmanager van PURP, Natascha Deul aanwezig. 

“De weg is nu vrij aan de Waterkant zodat deze thans binnen het Paramaribo Urban Rehabilitation Program (PURP) volledig kan worden gerehabiliteerd. Vermeldenswaard is dat dit terrein een historische betekenis heeft omdat het de voormalige slavenloods van de West Indische Compagnie was”, stelt het PURP. 

De voorbereidingen en werkzaamheden voor het PURP project worden al geruime tijd uitgevoerd. De rehabilitatie van de Waterkant, aanpak van het parkeervraagstuk in de binnenstad en het probleem van dak- en thuislozen, zullen ook de aandacht krijgen binnen PURP.

Met een lening van de IDB (Inter-American Development Bank) wordt het programma uitgevoerd door het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, met name het Directoraat Cultuur. 

Ilaco Suriname NV speelt bij dit project een belangrijke rol. Vorig jaar werd ook het herbouwde parlementsgebouw opgeleverd in dit kader. Ook het hoofdgebouw van het ministerie van Justitie en Politie op de hoek van de Henck Arron- en de J.C. de Mirandastraat worden aangepakt. Er zullen in totaal zeven panden in de historische binnenstad van Paramaribo binnen dit programma worden gerenoveerd. Het gaat om panden die voorkomen op de Unesco Werelderfgoedlijst.

error: Kopiëren mag niet!