Thailand: Apen in Lopburi vernielen anti-aapposters

Een groep brutale apen heeft in de toeristische hotspot Lopburi, Thailand, maar liefst dertig posters gesloopt die protesteren tegen het apentoerisme in de stad. Lopburi staat bekend om zijn rijke geschiedenis, maar heeft nog een andere aantrekkingskracht op bezoekers.

In deze stad zwerven apen vrij door de straten, schouder aan schouder met de menselijke inwoners van de stad. Dit is echter geen vreedzaam samenleven.

Nu aanvallen van primaten steeds vaker voorkomen, is de spanning tussen mens en aap ongekend hoog en sommigen willen dat de primaten voorgoed verdwenen zijn. Eén groep bewoners hing zelfs spandoeken op om te protesteren tegen de apen. Maar nog dezelfde dag beten, verscheurden en vernietigden apen meer dan 30 van die spandoeken.

De spandoeken riepen ambtenaren op om de apen te vangen en weer vrij te laten in het wild. De protesterende inwoners posters vragen zich af of Lopburi toeristen aantrok om de geschiedenis van de stad te ervaren of alleen maar om naar de eigenzinnige apen te kijken.

Lopburi vertrouwt op het apentoerisme als een belangrijke bron van inkomsten.

error: Kopiëren mag niet!