JusPol spant Kort Geding aan tegen Politiebond

Het ministerie van Justitie en Politie (JusPol) heeft een Kort Geding aangespannen tegen de Surinaamse Politie Bond (SPB). Geëist wordt dat de bond de werkzaamheden bij de politie normaal volgens het werkrooster hervat.

De SPB ondersteunt de vakbondsactie van vakcentrale C-47 tegen de verhoging van de stroomtarieven. Het actiemodel van de Politiebond houdt in dat leden zich aanmelden op de werkplek, maar dat alleen wordt uitgerukt bij urgente gevallen. 

Minister Kenneth Amoksi van JusPol is niet te spreken over de actie van de Politiebond. Hij ziet geen gronden voor de actie van de bond, omdat er geen arbeidsconflict is. Door de actie van de Politiebond komt de aan de gang zijnde operatie Zero Tolerance gericht op de aanpak van de criminaliteit in ernstig gedrang. Bij deze operatie vervult de politie de trekkersrol, en wordt het ondersteund door manschappen van het Nationaal Leger, het Korps Penitentiaire Ambtenaren en de Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname (BBS).

Met het uitvallen van de politie komt de criminaliteitsaanpak in het gedrang en tegen de achtergrond van de ernstige veiligheidssituatie in het land, vindt de JusPol-minister dit onacceptabel.

Het Kort Geding dient morgen, vrijdag 3 mei, om 09.00 uur.  

SS

error: Kopiëren mag niet!