India: Vraag naar exotische dieren voedt smokkelactiviteit op Sri Lanka

De douane- en natuurautoriteiten van Sri Lanka hebben gewaarschuwd dat Sri Lanka een doorvoerland voor wilde dieren en exotische dieren aan het worden is. India is een centrum geworden voor de verkoop van exotische dieren en er worden steeds meer onderscheppingen gedaan op Indiase luchthavens, aldus functionarissen.

Smokkelaars hebben manieren bedacht om Sri Lanka als doorvoerland voor smokkel te gebruiken om aan de Indiase vraag te voldoen, zeiden ze.

Een hoge douaneambtenaar die niet bij naam genoemd wil worden, zegt te vermoeden dat de exotische dieren die Sri Lanka bereiken via de zeeroute vanuit de gebieden tussen Kalpitiya en Mannar verzonden kunnen worden of zelfs via legale kanalen geëxporteerd kunnen worden door van exotische dieren of exotische vogels te claimen dat ze werden gefokt op Sri Lanka. 

Ara’s

De politiepost van Thalawila kreeg op 7 januari een klacht, dat er vijf houten kisten met ara’s op het strand van Erabu Kudella stonden. Maar ze vonden slechts drie kisten. De politie onderzoekt of de vogels vanuit India zijn binnengesmokkeld of dat er een poging tot smokkel via India heeft plaatsgevonden.

error: Kopiëren mag niet!