Gabigol Krijgt Toestemming om te Spelen Tijdens Beroep op Dopingverbod”

Gabriel Barbosa, beter bekend als Gabigol, aanvaller van de Braziliaanse voetbalclub Flamengo, mag het veld weer op terwijl hij in beroep gaat tegen zijn dopingverbod, zo bevestigt het Hof van Arbitrage voor de Sport. De voetballer, die een tweejarige schorsing vecht die eerder dit jaar door een Braziliaans antidopingtribunaal werd opgelegd, kreeg aanvankelijk een verbod tot april volgend jaar voor het ontwijken van een dopingtest in april 2023. Deze tijdelijke opschorting stelt Gabigol in staat weer te spelen totdat er een definitieve uitspraak is. Barbosa, die een sleutelrol speelde in het Braziliaanse team tijdens de Olympische Spelen van 2016 en Flamengo naar twee Copa Libertadores-titels leidde, ontkent alle beschuldigingen van dopingfraude.

error: Kopiëren mag niet!